VIATA-BUNUL cel mai de PRET al tuturor!

Desi cuprinde aceleasi etape-nastere, crestere, dezvoltare, inmultire si moarte-ciclul de viata se realizeaza diferit de la o specie la alta, de la un individ la altul!
Pe primul loc, ca durata de viata , sunt broasca testoasa si crocodilul, care pot depasi 200 de ani!

marți, 17 mai 2011

• Care au fost conditiile prielnice evolutiei vietii?

3 comentarii:

 1. ionut_popescu18 mai 2011, 11:39

  Universul a fost şi continuă să fie pentru cercetare un domeniu tulburător, el a fascinat şi continuă să fascineze ochii şi minţile oamenilor de mii de ani.
  În stadiul actual al cunoştinţelor despre apariţia vieţii pe Pământ se deosebeşte trecerea de la unii compuşi chimici minerali (de felul carbonaţilor, silicaţilor, fosfaţilor) cu structură relativ simplă, la structuri de mare complexitate, care alcătuiesc materia vie ce se caracterizează prin proprietatea autoreproducerii pe baza consumului de substanţe minerale.

  RăspundețiȘtergere
 2. larisa_maria18 mai 2011, 11:42

  Teoriile legate de originea vietii aflate de mine:
  -Teoria creatiei divine sustine ca viata a fost creata de o fiinta divina, supranaturala, cu puteri ce depasesc imaginatia omului.
  -Teoria generatiei spontane afirma ca viata a aparut din materie nevie, anorganica, in diferite conditii, de exemplu din praf, umezeala...dar teoria a fost infirmata experimental.
  -Teoria cosmogonica afirma ca viata are origine extraterestra, inaintea oamenilor existand si alte fiinte mai puternice si mai inteligente, care ne-au dat viata prin experimente.
  -Teoria evolutiei biochimice considera ca viata a aparut din mediul acvatic, pornind de la carbon, avand loc o evolutie complexa biochimica, intr-un timp indelungat, pana cand au aparut primele sisteme biologice, de la vietati minuscule.

  RăspundețiȘtergere
 3. Primele forme de viață au fost bacterile microscopice care au apărut în primele oceane de pe planeta,mai tarziu urmând să se transformat în primii pești.

  RăspundețiȘtergere