VIATA-BUNUL cel mai de PRET al tuturor!

Desi cuprinde aceleasi etape-nastere, crestere, dezvoltare, inmultire si moarte-ciclul de viata se realizeaza diferit de la o specie la alta, de la un individ la altul!
Pe primul loc, ca durata de viata , sunt broasca testoasa si crocodilul, care pot depasi 200 de ani!

luni, 16 mai 2011

Misterioasa lume a dinozaurilor

Cautati informatii despre dinozauri! Sunt ei stramosii unora dintre animalele existente azi pe Terra?

3 comentarii:

 1. Fluctuatiile pe termen lung ale climei au distrus, de fapt, dinozaurii si alte creaturi acum 65 de milioane de ani, potrivit unui nou studiu.

  Dr. Michael Prauss, paleontolog la Freie Universitaet din Berlin, a ajuns la aceasta concluzie studiind fosilele de pe granita dintre Cretacic si Paleogen, descoperite la Brazos River, Texas din SUA.
  Prauss provoaca o noua dezbatere privind catastrofa de acum 65 de milioane de ani, dupa ce un comitet de cercetatori a decretat acum cateva saptamani in jurnalul Science, dupa o analiza amanuntita a ultimelor dovezi, ca un asteroid a dus la disparitia maretelor reptile.

  Au avut incalzirea lor globala

  Potrivit lui Prauss, impactul a fost numai o veriga in lantul de evenimente catastrofale care au provocat perturbatii climatice masive. Cel mai probabil acestea au fost controlate de activitatea vulcanica din podisul Deccan din India, care a continuat timp de cateva milioane de ani si a atins smaximul la granita dintre Cretacic si Paleogen.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce sunt dinozaurii ?
  Notiunea de dinozaur desemneaza orice membru al unui grup de aproximativ 1300 de reptile care a aparut in perioada Triasicului mijlociu si tarziu, acum aproximativ 200 milioane de ani. Cei mai multi dinozauri pot fi clasificati in doua categorii: dinozaurii cu o structura a membrelor posterioare asemanatoare pasarilor-ordinul Ornitischia, din care fac parte Iguanodonul si Triceratopsul, si dinozaurii cu o structura a membrelor posterioare asemanatoare reptilelor-ordinul Saurischia, din ai carui reprezentanti putem sa-i amintim pe Apatosaurus si Tiranosaurus. Primii dinozauri cunoscuti, Staurilosaurus si Herresaurus din America de Sud au o structura prea primitiva spre a putea fi clasificati in cadrul vreunuia din ordinele mai sus mentionate. Dinozaurii au disparut acu
  sarabns .: Dinozaurii au disparut acum 65 milioane de ani, dar unii din descendentii lor, pasarile, supravietuiesc pana in prezent.
  Dinozaurii au avut de-a lungul lungii lor istorii o evolutie constanta. Astfel, de la primii dinozauri care erau carnivori sau omnivori, bipezi, mici, nu foarte puternici, dar probabil mult mai rapizi si agili decat contemporanii lor, (si care au disparut pana la sfarsitul Triasicului), s-a ajuns in timpul Jurasicului (supranumit si perioada dinozaurilor) la o mare diversitate de tipuri adaptative, a caror principala caracteristica comuna este dimensiunea colosala, neegalata pana astazi.

  RăspundețiȘtergere
 3. Sunt cateva filme pe you tube foarte interesante despre dinozauri....nu ratati BUNUL DINOZAUR :)

  RăspundețiȘtergere