VIATA-BUNUL cel mai de PRET al tuturor!

Desi cuprinde aceleasi etape-nastere, crestere, dezvoltare, inmultire si moarte-ciclul de viata se realizeaza diferit de la o specie la alta, de la un individ la altul!
Pe primul loc, ca durata de viata , sunt broasca testoasa si crocodilul, care pot depasi 200 de ani!

luni, 16 mai 2011

Misterioasa lume a dinozaurilor

Cautati informatii despre dinozauri! Sunt ei stramosii unora dintre animalele existente azi pe Terra?

21 de comentarii:

  1. Fluctuatiile pe termen lung ale climei au distrus, de fapt, dinozaurii si alte creaturi acum 65 de milioane de ani, potrivit unui nou studiu.

    Dr. Michael Prauss, paleontolog la Freie Universitaet din Berlin, a ajuns la aceasta concluzie studiind fosilele de pe granita dintre Cretacic si Paleogen, descoperite la Brazos River, Texas din SUA.
    Prauss provoaca o noua dezbatere privind catastrofa de acum 65 de milioane de ani, dupa ce un comitet de cercetatori a decretat acum cateva saptamani in jurnalul Science, dupa o analiza amanuntita a ultimelor dovezi, ca un asteroid a dus la disparitia maretelor reptile.

    Au avut incalzirea lor globala

    Potrivit lui Prauss, impactul a fost numai o veriga in lantul de evenimente catastrofale care au provocat perturbatii climatice masive. Cel mai probabil acestea au fost controlate de activitatea vulcanica din podisul Deccan din India, care a continuat timp de cateva milioane de ani si a atins smaximul la granita dintre Cretacic si Paleogen.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce sunt dinozaurii ?
    Notiunea de dinozaur desemneaza orice membru al unui grup de aproximativ 1300 de reptile care a aparut in perioada Triasicului mijlociu si tarziu, acum aproximativ 200 milioane de ani. Cei mai multi dinozauri pot fi clasificati in doua categorii: dinozaurii cu o structura a membrelor posterioare asemanatoare pasarilor-ordinul Ornitischia, din care fac parte Iguanodonul si Triceratopsul, si dinozaurii cu o structura a membrelor posterioare asemanatoare reptilelor-ordinul Saurischia, din ai carui reprezentanti putem sa-i amintim pe Apatosaurus si Tiranosaurus. Primii dinozauri cunoscuti, Staurilosaurus si Herresaurus din America de Sud au o structura prea primitiva spre a putea fi clasificati in cadrul vreunuia din ordinele mai sus mentionate. Dinozaurii au disparut acu
    sarabns .: Dinozaurii au disparut acum 65 milioane de ani, dar unii din descendentii lor, pasarile, supravietuiesc pana in prezent.
    Dinozaurii au avut de-a lungul lungii lor istorii o evolutie constanta. Astfel, de la primii dinozauri care erau carnivori sau omnivori, bipezi, mici, nu foarte puternici, dar probabil mult mai rapizi si agili decat contemporanii lor, (si care au disparut pana la sfarsitul Triasicului), s-a ajuns in timpul Jurasicului (supranumit si perioada dinozaurilor) la o mare diversitate de tipuri adaptative, a caror principala caracteristica comuna este dimensiunea colosala, neegalata pana astazi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt cateva filme pe you tube foarte interesante despre dinozauri....nu ratati BUNUL DINOZAUR :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Maiasaura a fost un dinozaur cu cioc de rață,ierbivor,de mari dimensiuni.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anușca Gălușcă17 aprilie 2019 la 01:01

    Tubicen,din New York Mexico,este cea mai mare specie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Carmenita Insorita17 aprilie 2019 la 01:06

    Edmontosaurul era un dinozaur cu cioc de rata,de mari dimensiuni.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cele mai mari animale au fost dinozaurii erbivori. Aceștia au evoluat în perioadele Triasic, jurasic, și cretacic, acum 250-65 milioane de ani și s-au hrănit cu numeroasele tipuri de plante care existau atunci.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tuojiangosaurul,din China avea plăci osoase foarte mici

    RăspundețiȘtergere
  9. Carmenita Insorita17 aprilie 2019 la 01:59

    Dinozaurii acoperiti de un scut de protectie au aparut pentru prima data la mijlocul perioadei Jurasice.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dinozaurii au fost animale vertebrate care au dominat ecosistemele terestre pe o perioadă de aproximativ 160 de milioane de ani, prima dată apărând pe planeta noastră cu aproximativ 250 de milioane de ani în urmă, la sfârșitul perioadei triasice. La sfârșitul perioadei cretacicului, acum circa 65 de milioane de ani, majoritatea dinozaurilor au suferit o extincție catastrofală cauzată, probabil, de schimbarea temperaturii globale

    RăspundețiȘtergere
  11. Anușca Gălușca17 aprilie 2019 la 02:22

    Mamiferele au apărut în timpul erei dinozaurilor.Primele specii erau mici,asemănătoare unor șoareci,și-și făceau apariția numai noaptea pentru a evita sa fie atacate.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentaceratops avea trei coarne pe fata și semăna cu un rinocer

    RăspundețiȘtergere
  13. Pterosaurii erau reptile cu blana,cu aripile foarte tari,întinse de-a lungul celor patru membre puternice.

    RăspundețiȘtergere
  14. Stiati ca dinozaurii au fost reptile care au trait pe Pamant in urma cu 240-65 de milioane de ani in urma?Stim cum arata datorita fosilelor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Unele reptile s-au transformat fie în mamifere,fie în păsări.Din unii pești s-au dezvoltat amfibieni,dintre care unii au devenit reptili

    RăspundețiȘtergere
  16. Velociraptorul era un carnivor rapid dotat cu 80 de dinți ascutiti

    RăspundețiȘtergere
  17. va recomand vizionare filmului Jurasic Park in vacanta...Vizionare placuta :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Bambiraptor,micuțul dinozaur înrudit cu păsările era un vânător foarte rapid

    RăspundețiȘtergere
  19. Amfibienii au fost primele animale cu patru picioare

    RăspundețiȘtergere
  20. Stiati ca dinizauri comunicau probabil atat vocal cat si vizual.

    RăspundețiȘtergere
  21. Stiati ca unii dinizauri aveau creste craniere.

    RăspundețiȘtergere