VIATA-BUNUL cel mai de PRET al tuturor!

Desi cuprinde aceleasi etape-nastere, crestere, dezvoltare, inmultire si moarte-ciclul de viata se realizeaza diferit de la o specie la alta, de la un individ la altul!
Pe primul loc, ca durata de viata , sunt broasca testoasa si crocodilul, care pot depasi 200 de ani!

duminică, 22 mai 2011

„SALVAŢI PAMÂNTUL, OCROTIŢI VIAŢA!”

Scrieti un eseu cu tema SALVAŢI PAMÂNTUL,  OCROTIŢI VIAŢA!

25 de comentarii:

  1. Salvati mediul inconjurator !

    Salvati mediul inconjurator, pentru a avea o viata sanatoasa.

    Traim in secolul vitezei si am devenit prea preocupati de propria persoana fara sa ne gandim la ceea ce ne tine cu adevarat in viata sanatosi : mediul inconjurator ( pamantul, padurea, apa, aerul ). Topirea ghetarilor, inundatiile sau disparitia a mii de specii de plante si animale sunt doar cateva semne ca planeta nu mai are puterea de a lupta singura ci are nevoie de ajutorul nostru !
    In ultimii zeci de ani numarul de persoane cu diverse boli de plamani, cancer, chisturi, etc s-a inmultit alarmant. Cauza este aerul pe care-l respiram, apa pe care o bem si alimentele pe care le consumam. Multe persoane cred ca nu intra in sarcina lor protejarea mediului, ci a autoritatilor, astfel incat, dupa o iesire la iarba verde lasa in urma lor tot felul de resturi care ajung sa " omoare" vegetatia. Trebuie sa invatam sa respectam natura ca pe o " mama " deoarece ea ne daruieste toate cele necesare supravietuirii si sa nu mai aruncam in ea cu gunoaie.

    Reciclarea aduce de asemenea beneficii mari planetei.
    Deseurile menajere trebuiesc mai intai sortate, inainte de a le arunca in containare, si apoi separate pe tip de deseu reciclabil (plastic, sticla, hartie).

    Apa este unul dintre cele mai de pret daruri ale naturii, fara de care viata nu ar fi posibila.
    Care sunt metodele pentru a economisi apa :

    - fa dus in loc de baie; se consuma de 4 ori mai putina apa. Nu e doar ecologic dar si economic;

    - inchide robinetul in timp ce te speli pe dinti;

    - daca speli legumele, spala-le intr-un vas si nu lasand sa curga apa la chiuveta!

    - verifica si repara robinetele;

    - pastreaza apa de ploaie; o poti folosi pentru udarea gradinii, spalatul masinii, etc;

    -asteapta pana aduni suficiente rufe sau vase si apoi pune in functiune masina de spalat. Daca nu ai suficiente rufe sau vase murdare pentru a merge la capacitate maxima, seteaza functionarea aparatul la jumatate din capacitate. Se economiseste atat apa cat si electricitate.

    Oxigenul poate influenta sanatatea prin scaderea concentratiei lui in aer si prin scaderea presiunii atmosferice. Principalele surse de poluare sunt: industria, transporturile, activitatile casnice. Daca in industrie si transporturi se iau masuri la nivel national pentru reducerea poluarii activitatile casnice intra in grija noastra, a fiecaruia.


    Ce putem face noi pentru salvarea planetei?

    Nu aruncati uleiul in chiuveta.
    Evitati pungile de plastic
    Folositi servetele de pânzã
    Reciclati toate pungile de hârtie
    Evitati apa îmbuteliatã montandu-va purificatoare de apa la robinet
    Pãstrati luminile închise pe cât posibil sau folositi becuri economice
    Mutati-vã într-o casã potrivita necesitatilor familiei voastre.
    Cumpãrati produse electronice fiabile
    Cumpãrati produse la mâna a doua
    Reciclati bateriile reîncãrcabile
    Opriti aerul conditionat si ventilatoarele când este posibil
    Donati/cumparati hainele vechi.
    Reciclati tot ce e posibil.
    Plantati copaci
    Cumpãrati produse organice
    Nu folositi la gradina ingrasaminte sau substante toxice.
    Aruncati vopselurile, uleiul de motor si produsele de curãtat în locuri special amenajate
    Folositi produse de curãtat ecologice
    Cumpãrati dusuri cu consum redus de apã
    Reciclati deseurile electronice corespunzãtor

    Ganditi-va la ce fel de viata vreti sa duca copii dumneavoastra cand faceti aceste lucruri si veti gasi astfel motivatia sa dati o mai mare importanta salvarii mediului inconjurator.

    RăspundețiȘtergere
  2. 10 REGULI PENTRU SANATATEA DURABILA A TERREI

    1.Nu poluati apele! Apa inseamna VIATA.

    2.Nu risipiti apa,aceasta este un bun nepretuit si nu trebuie irosit fara rost!

    3.Economisiti energie! Nu uitati sa stingeti becurile si debransati aparatura electrica daca nu este in functiune!

    4.Nu deteriorati spatiile verzi,arborii,padurile! Acestea sunt plamanii Terrei.

    5.Colectati selectiv deseurile si depozitati-le in locuri amenajate pentru a fi reciclate! Reciclarea ajuta la economisirea de energie,dar si a resurselor pamantului.

    6.Nu aruncati la intamplare reziduurile! Unele au nevoie de sute de ani ca sa se degradeze si pot otravi mediul natural. Efectul se va resimti in calitatea apei,aerului si solului.

    7.Cumaparati si utilizati produse cu eticheta ecologica! Astfel veti micsora impactul vostru asupra mediului.

    8.Admirati si bucurati-va de frumusetile Pamintului fara sa le stricati! Si alti dupa voi vor sa le vada!

    9.Respectati viata sub toate formele sale! Viata Terrei este si viata voasta.

    10.Fiti mereu constient de responsabilitatile voastre! Dati un exemplu bun...ceilalti va vor imita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Protejati pamantul

    In zilele noastre tot mai putini oameni se ocupa de protejarea planetei noastre. Cei mai multi dintre oameni nu realizeaza cat de importanta este planeta pentru noi si ca fara ea viata noastra nu ar mai exista. Daca ne-am imagina ce s-ar intampla de maine daca oamenii vor continua sa arunce gunoaiele pe strazi, in lacuri, sa polueze din ce in ce mai mult mediul inconjurator, sa vaneze in locurile nepermise si sa defriseze din ce in ce mai multe paduri raspunsul ar fi unul ingrozitor. Rezultatul acestor lucruri este unul groaznic deoarece cu fiecare ambalaj aruncat pe jos ne facem rau in primul rand noua. Cu cat planeta noastra va fi mai ^bolnava^ din cauza noastra noi vom ajunge foarte rau. Nu vom mai avea oxigen pentru a respira, nu vom mai putea iesi din casa pentru ca tot ce vom putea vedea vor fi niste maldare de gunoaie, nu vom mai avea o viata normala. Bolile vor creste considerabil iar oamenii sanatosi vor fi din ce in ce mai putini. Ce le vom putea spune copiilor nostri cand ne vor intreba de ce Pamantul a ajuns asa? A cui este vina? Vina este a fiecaruia dintre noi pentru ca in loc sa facem ceva pentru a ne ajuta planeta noi stam cu mainile in san si asteptam sa se produca o tragedie.
    Asadar fiecare dintre noi trebuie sa faca ceva pentru protejarea mediului inconjurator.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte frumos e o protejez pământul și planeta și îndemn și pe alții să protejeze ea este foarte importantă pentru noi și pentru cei din jur de ce trebuie să avem respect față de ele că fără ele viața nu ar exista pe pământ

      Ștergere

  4. Planeta noastra nu este perfecta,dar o iubim asa cum este!Ea are saptezeci si cinci la suta apa,iar restul este nisip si pamant.
    Cateva sfaturi:nu aruncati gunoaiele pe jos,nu poluati si nu distrugeti natura! Planeta ne iubeste si noi pe ea! Tu iti iubesti planeta? In fine, acum sa vorbim despre Europa.Se afla in mijlocul zonei temperate de nord.Ea are sapte sute treizeci si unu de locuitori,adica 11% din populatia lumii. Si cu totii stim ca protejarea mediului inconjuratoe este benefic pentru noi si vietile noastre.Daca protejam mediul inconjurator ,vom avea parte de o viata mai buna si mai sanatoasa.
    Planeta noastra este foarte frumoasa asa cum esre si nu trebuie sa schimbam nimic la ea pentru ca este perfecta asa cum este.

    RăspundețiȘtergere
  5. Gândeşte global şi
    🌍acționează local🌍

    Pe Terra,aproximativ 100.000 de oameni mor într-o singură zi.Probabil 5% pier din cauza poluării din diferite cauze.Spre exemplu consumarea apei poluate,asistarea la incendiile provocate de încălzirea globală etc.
    Vina este doar a noastră,oamenii.Suntem cei ce nu au pic de respect față de natură,cei ce ignoră avertismentele de pe pancarde,cei ce distrugem habitatele animalelor nevinovate,cei cărora le este lene să meargă pe jos ca să nu folosească autoturisemele ce dăunează grav planetei,aceştia suntem noi!Recunoaşteți,vă este ruşine să acceptați asta!
    Mâncați "ECO" ,însă pescuiți excesiv spunând că acesta-i hobby-ul vostru şi nu puteți rezista fără el!
    Stop!🚫 Nu distrugeți esențialul pentru a creea surplus!Gândiți-vă!Un copac creşte în 10 ani şi eşte tăiat în doar 10 minute!Noi putem schimba asta!Noi suntem viitorul!🌍

    Nițu Patricia Maria

    RăspundețiȘtergere
  6. Crunteanu Maia7 mai 2019 la 05:45

    Pamantenii, oamenii de pe Terra sunt atât de grăbiți și de preocupați de cu totul alte probleme si nu-și dau seama că toate noxele, deșeurile și neprotejarea naturii, duc la distrugerea vieții pe Pământ.
    Sunt atât de multe cauze și nu ne dam seama că prin puținul fiecaruia, noi toți putem ajuta la îngrijirea spatiilor verzi, la strângerea gunoaielor din parcuri.
    Tot noi am putea fi mai atenți să plantam copaci, flori,iarba și prin munca noastră să întreținem aceasta planeta cat mai curata.
    Daca vom continua sa folosim mașină la drumuri care pot fi făcute cu bicicleta, noi toți vom avea un aer irespirabil.
    Unindu-ne vom salva Terra!

    RăspundețiȘtergere
  7. Natura are nevoie de ajutor, iar noi putem ajuta curățând această planetă murdară chiar cu mâinile noastre . Imaginații vă... dacă noi am fi o planetă, near plăcea să fim tratați așa , eu zic că nu. Mașinile, sobele, fumatul acestea sunt doar 3 din 1000 de lucruri care poluează, nu doar atât , Gândiți vă că odată pe minut sau pe oră un om moare din această cauză, este un lucru trist,dar, macar noi putem fii civilizați și ecologici. Oamenii distrug pădurile, care sunt și habitatul unor animale. Rasa umană aruncă produse chimice în apă, iar așa mor unii pești, doar pentru un miligram chiar. Noi suntem răi, chiar nu putem salva această planetă, A bine, eu cred ca da. Salvați natura,n o distrugeti ! 😢 Semnat: MITU DRAGOS

    RăspundețiȘtergere
  8. Protejati Terra salvati viata

    Planeta noastra este frumoasa dar si magica.
    Ca sa o salvam trebuie sa ne maturizam.O putem salva prin reciclarea a numai jumatate din ceea ce folosim intr-o gospodarie, reduceti anual poluarea cu 1090 de kilograme de dioxid de carbon. Sau daca o familie ar folosi un bec florescent in locul unuia clasic, acest fapt ar reduce cu 40 miliarde de kilograme emisia de gaze de sera asta inseamna, daca comparam am scoate din circulatie 7,5 milioane de masini. Dar asta nu inseamna nimic ,daca ne combinam fortele si daca vrem sa o salvam ,vom reusi.
    Salvati pamantul pe care traim !!

    RăspundețiȘtergere
  9. Exista câteva lucruri pe care le putem face pentru a ne proteja mediul înconjurător. Pe Pământ, nimic nu e inepuizabil și nu este ca tocmai sa îi facem atîta rău. Toate problemele naturii pornesc de la mine, dela tine de la noi, noi oameni, care distrugem. Putem fi și altceva nu numai consumatori. Putem lua atitudinea și sa ajutam și pe ceilantisa respectam Mama Natura. Sanvatam sa respectați Mediul înconjurător, pentru ca el poate trai fără noi dar noi fără el nu pute

    CE AR TREBUI SA FACEM PENTRU A NU POLUA TERRA

    -TERRA ESTE SINGUEA PIANETA CU VIATA ȘI AR TREBUI SA O RESPECTAM SA NU O MAI POLUAM DE GUNOAIE ȘI DE ALTELE ASA DACĂ NU VOM DISPĂREA ÎNCETUL CU ÎNCETUL DE PE TERRA.

    1 paburile noastre din toată lumea întreaga sun și ele poluate dar mai e ceva abica tăierea copacilor baca tăiem copaci nu vom mai avea oxigen.

    Braconajul este încadrat între pescuirea peștilor și va ara animalerol și animalele sunt SUFLETE.

    HAI SA NU MAI POLUAM TERRA EA E SINGURA PE CARE EXISTA VIATA ȘI NU O DISTRUGEȚI ÎNCETUL CU ÎNCETUL IUBITIO ȘI PROTEJATIO.
    RECICLAȚI DUPĂ ALȚI ȘI NULUAT EGZEMPLU DE LA EI VOI SA VA GINDIT LA CEVA ȘI SA CONSTRUIT LQ CE VATI GINDIT. PLANETA ASTA E SPECIALA PENTRU TOȚI GHEAR DACĂ PE UNI NU. NOI SUNTEM VITORU ACESTEI PLANETE.

    RăspundețiȘtergere
  10. Din păcate oamenii devin din ce în ce mai dez interesați de sănătatea singurului nostru cămin planeta Terra.Oamenii în general nu se gândesc că o pungă o sticlă sau o cutie poate dăuna mult naturii dacă este aruncată în locuri nepotrivite.Vânatul poate distruge ecosisteme întregi dacă este practicată fără oprire.Aruncarea deșeurilor în ape mări sau oceane pot distruge algele și diferite plante submarine și omorât pești,dar asta ne poate afecta și pe noi mâncând peștele care a mâncat sau înghițit plastic ori resturi menajere, automat plasticul și resturile vor ajunge și in stomacul nostru chiar si acestea pot dăuna mult corpului uman.Poluarea aerului produs de diferite fabrici mașini și vapoare trenuri vechi produc,niște gaze care fac efectul de seră asta accelerând încălzirea globală,pe noi în afară de schimbarea climei ne pot îmbolnăvii plămânii din cauza calității aerului inspirat de noi.Pescuitul excesiv poate să afecteze productia de pește fiind teorii care spun că în câțiva ani multe dintre lacuri mări sau oceane ar putea rămâne fără pești.Oamenii ar trebui să impună niște reguli pentru combaterea acestor acte,distrugătoare dar până atunci noi trebuie să protejăm Terra și viața de pe ea pentru că nu știm cât o să mai existe!

    RăspundețiȘtergere
  11. O să va spun niște sfaturi.Încearcați sa ajutați mediul.Știți cate se întămple de la un gunoi aruncat pe strada apar mult mai multe.Dacă nu gasiți un coș de gunoi țineți-l în mână sau într-o pungă când ajungeți acasa si aruncați-l la coș.Dacă mașinile au continua sa polueze aerul va fi si mai rău.Mai bine ai merge cu bicicleta sau pe jos.Nu aruncați lucruri în wc mai bine la coșul de gunoi.Daca unui pescari nu ar pescui excesiv pești ar fi salvați. Din cauza unor fabrici poluarea se raspândește în ocean .Salvați pămăntul, nu poluați planeta, plantați un copac sau o floare.În cercați să nu poluați mediul în conjurator.Din cauza asta pamântul suferă.Vă rog ajutați Pămăntul!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Stefanescu Otto7 mai 2019 la 10:24

    Salvati Planeta Albastra

    Sunt o mladita tanara a omenirii si de la voi,Oameni Mari,am invatat ca un tanar este viitorul planetei,speranta zilei de maine,un rasarit de soare si o aripa de inger ce incepe acum sa zboare spre a cunoaste lumea si a se bucura de tot ceea ce este frumos in ea.
    Dar aripile noastre sunt firave,incat avem nevoie de caldura,daruire si protectie din parte voastra,a Celor Mari,pentru a creste intr-o lume in care nu exista pericole,in care ne putem bucura de razele soarelui,de aer curat,de incantarea naturii.
    Voi ne puteti colora viata.Ne puteti invata ce inseamna frumusete,ce inseamna armonie,ce inseamna protejarea mediului inconjurator,avand in vedere faptul ca Pamantul nu are resurse inepuizabile.Ne puteti invata sa luam atitudine si apoi vom determina si pe ceilalti sa pastreze si sa respecte natura,paradisul culorilor si al prospetimii.Ea poate trai fara noi,dar noi fara ea nu putem...
    Pentru a nu mai exista suferinta in natura,Oameni Mari,trebuie sa fiti alaturi de noi pentru a trai intr-o lume curata,o lume din care sa nu lipseasca florile,
    parfumul lor,veselia micilor pui de OM,FERICIREA!

    RăspundețiȘtergere
  13. Idut Drăguț7 mai 2019 la 11:00

    SALVAȚI TERRA!
    Natura supravietuieste cu dificultate in zgomotul produs de diferite mijloace de transport. În ciuda petrolului și uleiului camioanelor, rămâne suficient miros al florilor pentru a parfuma noaptea.
    Cea mai importantă întrebare pe care trebuie sa ne o adresam nouă înșine este daca stim ca depinde de noi sa salvam natura.
    Raspunsul este simplu: da,depinde de noi să salvăm natura. Noi,oamenii suntem cei care trebuie să salvăm natura. Noi,oamenii suntem cei care trebuie sa incetam sa ucidem natura,noi,oamenii deținem această putere:de a conserva natura și de a înceta sa-i mai facem rau.
    Sa spunem stop aruncarii gunoaielor la voia întâmplării.
    Sa reciclam deșeurile,sa folosim produse ecologice și să mergem cu bicicleta,nu cu autoturismul personal.
    Sa protejam apa,aerul și plantele,pentru a putea respira aer curat.
    Sa ne întoarcem în natură pentru a ne lua forta si energia atat de necesare noua,oamenilor!

    RăspundețiȘtergere
  14. Idut Drăguț7 mai 2019 la 11:02

    Semnat Ingrid Onescu

    RăspundețiȘtergere
  15. Idut Drăguț7 mai 2019 la 11:04

    Semnat Ingrid Onescu

    RăspundețiȘtergere
  16. Ocrotirea TERREI, salvarea Vietii


    Pe Terra,oamenii nu sunt drepti,ei cred ca daca arunca gunoaiele la intamplare nu se intampla nimic, dar este tocmai invers.Acel gunoi cat ar fi de mic, nu-i face bine planetei.
    Pescarii ce pescuiesc excesiv, nu se gandesc ca pestii pot sa dispara din cauza ca nu mai pot sa se imperecheze.Multe dintre fabrici arunca lichidele toxice in apa raurilor, dar nu se gandesc ca acele ape devin ele toxice, pot seca si vietuitoarele pot murii!
    Toti oamenii vor sa traiasca intr-un mediu sanatos si vor sa stie ca respira un aer curat.Nu toti locuitorii Pamantului vor sa-i faca bine acestei planete vii.Ei o distrug pe zi ce trece, iar daca vor continua asa se va forma incalzirea globala.
    Salvati pamantul si vietuitoarele, dar sa nu uitati : SALVATI PLANETA ALBASTRA SI OCROTI-O DE CELE RELE!

    RăspundețiȘtergere
  17. Pamantul este casa noastra si de aceea trebuie sa avem grija de el, ca sa putem respira aer curat, sa bem apa limpede si sa mancam sanatos. Aerul ii este vital omului, astfel ca noi trebuie sa-l pastram cat mai putin afectat de noxe atmosferice (gaze de esapament, etc). Apa este esentiala vietii si, de asemenea, trebuie pastrata curata. Ea gazduieste cea mai mare parte din organismele de pe Terra. Padurile sunt casa unor specii de plante si animale. Ele sunt "plamanul" Terrei.
    In prezent, peste un milion de specii de plante si animale sunt in pericol datorita: incalzirii globale, poluarii aerului, infestarii apelor cu substante toxice, pescuitului excesiv sau defrisarilor.
    Trebuie sa protejam Pamantul, nu avem alta casa!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Terra nu este pământul gunoaierol!

    RăspundețiȘtergere
  19. Mai bine te pierzi în pădure decât să pierzi pădurea!

    RăspundețiȘtergere
  20. Oprește robinetul atunci când îți periezi dinții!

    RăspundețiȘtergere
  21. Cu cât folositi mai rar masina, atat se reduce emisia de gaze,in plus ca nu mai consumati benzina.

    RăspundețiȘtergere
  22. Natura e numai una si totul!

    RăspundețiȘtergere